Gouden Eeuw

VOLA behoort tot de generatie van design iconen uit de zogenaamde ´Gouden Eeuw van Deens Design´. De eerste VOLA kranen dateren uit 1968 en zijn ontworpen door Arne Jacobsen. Nadat Jacobsen in 1961 de architectuurprijsvraag voor het ontwerp van de Deense Nationale Bank in Kopenhagen had gewonnen, werd hij door Verner Overgaard benaderd met een idee voor een nieuw sanitair systeem. Overgaard was van plan om de leidingen en onderdelen in de muur in te bouwen, zodat alleen de knoppen en de uitloop zichtbaar zouden zijn; destijds een volledig nieuw concept. Jacobsen realiseerde zich dat dit idee goed samenging met zijn eigen ideeën over functionele vormgeving. Met dit principe in het hoofd werd het idee verder ontwikkeld tot het tijdloze VOLA ontwerp dat we tegenwoordig nog steeds kennen.

(Copyright VOLA A/S. Unauthorized use not permitted.)

Individualiteit, een essentiële waarde

Tijdens de zestiger jaren streefde Arne Jacobsen ernaar de esthetische ´chaos´ in veel badkamers te vereenvoudigen. Functionaliteit en eenvoud werden met design gecombineerd in zijn ontwerpen. Hij ontwikkelde een modulair systeem waarbij alle technische delen in de muur werden weggewerkt. Door de jaren heen breidde het assortiment zich uit zodat men tot individuele en creatieve oplossingen kan komen en een stijlvolle badkamer in gebruik kan gaan nemen. Vandaag de dag besteedt Vola naast deze waarden ook aandacht aan de duurzaamheid van producten, vandaar dat doorstroombegrenzers en besparingsmogelijkheden ook steeds meer aandacht krijgen.

(Copyright VOLA A/S. Unauthorized use not permitted.)

 

Bezoek Vola online

Producten

Impressies

Basin

Impressies

Kitchen

Impressies

Shower

Impressies

Bath

Impressies

Towel Warmer

Impressies

Spa

Impressies

Round Series

Impressies

Merken

Bekijk onze andere merken

De merken die Schuurman Badkamer Concepten aanbiedt zijn exclusief, duurzaam en verfijnd. Ontdek onze unieke collectie.

Badkamers

De badkamer van uw dromen

Wij zorgen ervoor dat u niet alleen in uw badkamer, maar ook in de rest van uw woning, kunt baden in luxe. Onze interieurontwerper is deskundig op het gebied van ontwerpen en vormgeven van alle woonruimtes.

Maak een afspraak

Dan zorgen wij bij binnenkomst voor een heerlijk kopje koffie en een beschikbare specialist voor al uw vragen.