Zelfs een bedrijf dat grote verwachtingen schept door zijn eeuwenlange traditie is ooit ‘klein begonnen’

In 1817 in Hornberg, Duitsland bouwde Georg Friedrich Horn een aardewerkfabriek die aanvankelijk enkel gericht was op de productie van serviesgoed. In 1956 evolueerde de productie van aardewerk naar porselein en werd het product-assortiment uitgebreid met sanitairkeramiek. Dit zorgde voor een platform voor toekomstig succes en introduceerde ook een nieuwe naam in de sanitairwereld: Duravit. Vandaag opereert Duravit AG op internationaal niveau en heeft 11 productievestigingen met meer dan 7.000 werknemers wereldwijd.

 

Partner van het Zwarte Woud

Een bron van Duravit’s enorme kracht is de diepe band met het Zwarte Woud. Daarom is Duravit bijvoorbeeld partner en sponsor van het Zwarte Woud natuurpark, een groot natuurreservaat dat ook Duitslands grootste natuurpark is. Bovendien doet Duravit er alles aan om natuurlijke elementen zoals water, lucht en bodem te beschermen – een proces dat begint met grondstof-besparende productiemethodes, die gebruik maken van technologieën zoals waterbehandeling en warmte-terugwinning. De logische voortzetting hiervan manifesteert zich in de producten zelf, die waterbesparend zijn. Ook bij nieuwe producten houdt Duravit rekening met de impact op het milieu en zorgt ervoor dat, wat het ook produceert, het op een verantwoorde manier omgaat met natuurlijke bronnen.

Bezoek Duravit online

Producten

Uitgelichte series

Qatego

Design by Studio F. A. Porsche

Bento Starck Box

Design by Philippe Starck

Vitrium

Design by Christian Werner

Merken

Bekijk onze andere merken

De merken die Schuurman Badkamer Concepten aanbiedt zijn exclusief, duurzaam en verfijnd. Ontdek onze unieke collectie.

Badkamers

De badkamer van uw dromen

Wij zorgen ervoor dat u niet alleen in uw badkamer, maar ook in de rest van uw woning, kunt baden in luxe. Onze interieurontwerper is deskundig op het gebied van ontwerpen en vormgeven van alle woonruimtes.

Maak een afspraak

Dan zorgen wij bij binnenkomst voor een heerlijk kopje koffie en een beschikbare specialist voor al uw vragen.